Jacqueline Berg

Persoonlijk

Jacqueline Berg is spiritueel adviseur, meditatiedocent, ervaringsdeskundig spreker, dialoogpartner en forumleider gespecialiseerd in spiritualiteit en bewustwording.

Jacqueline Berg werd geboren in 1953 in Nederland (Hilversum).
Vanaf 1976 werkte ze voor verschillende media (Goois Weekblad, VNU, Telegraaf Tijdschriftengroep).

In 1989 maakte ze, als hoofdredacteur van Panacea, het eerste Nederlandse glossy tijdschrift over spiritualiteit, gezondheid en milieu.

In 1992 nam haar leven een nieuwe wending en werd ze, na twee confrontaties met de dood, uitgedaagd om te leren balanceren tussen ziekte en gezondheid.

 

Ongewenst en onmogelijk

‘Ingrijpende tegenslagen kunnen accepteren en verwerken, lijkt op het eerste gezicht een ongewenste en onmogelijke levensopdracht. Ik had het gevoel dat er een streep door de rekening van mijn levensgeluk werd gezet. Alsof het lot je op een onrechtvaardige manier treft en je buiten spel staat.

 

Leren luisteren

Als rust en stilte echter hun ruimte innemen, leer je om te luisteren naar je innerlijke stem.

De betekenis van je eigen leven begrijpen, maakt kracht vrij om uit gevoelens van zelfmedelijden en slachtofferschap te komen.

 

Berusting en acceptatie

Na een periode van ontkenning, neerslachtigheid en strijd kwam de berusting en ging ik diepere dimensies van het leven zien. Door acceptatie van jezelf en je eigen bestaan, leer je om je lot weer in eigen hand te nemen en keuzes te maken die bij je passen.
Je krijgt een nieuw leven waarin alle aspecten van je mens-zijn geïntegreerd worden. De waardering voor jezelf en de ander stijgt dan ver boven je eerdere ervaringen uit.