Jacqueline Berg

Publicaties

Jacqueline Berg schreef drie boeken.

In 1992 verscheen haar boek over positief denken: ‘Geluk? Daar kom ik mijn bed niet voor uit!’ (met medewerking van Tijn Touber). Dit populaire cursusboek is alleen nog (gelezen) verkrijgbaar via diverse internetsites, of te leen bij de bibliotheek.

Het tweede boek van Jacqueline berg  ‘Engelengeduld’ werd in 1994 uitgegeven en is alleen nog (gelezen) verkrijgbaar via diverse internetsites, of te leen bij de bibliotheek.

Begin 2006 werd haar (Engelstalige) boek ‘Touched by God’ gepubliceerd, met verhalen van vrouwen uit alle windstreken over hun spirituele ervaringen (ISBN 1-886872-29-5).

Jacqueline Berg over Touched by God:
‘Ik ben geboren met respect – ontzag – voor vrouwelijke kracht.

Ondanks de vele pijnlijke ervaringen die een vrouw in haar leven moet ondergaan, weet ze op de een of andere manier trouw te blijven aan haar aangeboren waarden als liefde, loyaliteit, vergeving en genade. Met deze ongelooflijke, bijna bovenaardse, kracht kan een vrouw niet alleen opbouwend responderen op uitdagende omstandigheden, maar is ze ook in staat om haar eigen twijfels en angsten te overwinnen. Moed in het bijzonder maakt een vrouw capabel om vanuit het niets weer een nieuw leven op te bouwen.

 

Waardigheid en waardering

Wanneer een vrouw zich echter niet sterk genoeg voelt om haar zwakheden te kunnen overwinnen of te weinig eigenwaarde heeft, kan ze in een vicieuze cirkel van respect en respectloosheid, onafhankelijkheid en afhankelijkheid, wilskracht en hopeloosheid terecht komen. Ze kan dan zelfs tijdelijk haar waardigheid verliezen.

Iedere vrouw weet dit, maar bijna iedere vrouw overkomt het – één of meerdere malen in haar leven. Desondanks of misschien wel dankzij deze soms vernederende situaties, hebben vrouwen ongekende veerkracht en vitaliteit.

Vrouwelijke kracht speelt een belangrijke rol binnen relaties en gezin. Deze – vaak onderschatte en ondergewaardeerde – kracht  wordt heel natuurlijk uitvergroot tot een onmisbare bijdrage aan onze samenleving en het professionele domein. Wereldwijd.

 

Vrouwelijk en mannelijk

Jarenlange affiniteit met het vrouwelijke heeft me tot deze conclusies gebracht – jarenlange spirituele beoefening heeft me ervan overtuigd dat vrouwelijke kracht ook beschikbaar is binnen de man.

En andersom: een vrouw draagt de mannelijke energie waarnaar ze op zoek is, binnen zichzelf.

Mannen en vrouwen hebben beiden zowel de mannelijke als de vrouwelijke principes en energie tot hun beschikking.

In meditatie, waarbij de eigen mannelijke en vrouwelijke principes niet langer worden ontkend of onderdrukt maar samengebracht tot een volledig, ondualistisch, harmonieus bewustzijn, is de ervaring van de spirituele zelf compleet.

Op dat moment vloeien manvrouw-zijn samen, komt verloren goddelijkheid terug en wordt wederzijdse hoogachting opnieuw geboren.’