Jacqueline Berg

Positief denken

In 1987 ontwikkelde Jacqueline Berg een cursustraining in positief denken die inmiddels in tientallen landen wereldwijd wordt gegeven.

 

Zinvoller leven

‘Positief en constructief leren denken gaat ver uit boven het louter herhalen van positieve zinnen om jezelf optimisme aan te praten. Het is een levenskunst die je mentale vermogen stimuleert, je veerkracht vergroot en je emoties stabiliseert.

Realistischer te leren denken over jezelf is een opstap naar een gelukkiger en zinvollere manier van leven. Het blijkt dat cynici en negativisten niet geloven in deze constructie kracht, wellicht omdat ze er zelf (te) weinig gebruik van maken. Het is simpelweg gebrek aan goede ervaringen.

 

Van eigenhaat naar zelfrespect

Vanaf het moment dat ik ben gaan nadenken over de mogelijkheden van onze denkgeest en een positief bewustzijn ben gaan ontwikkelen, heb ik niet alleen met voordelen kennisgemaakt maar tevens meer zicht gekregen op de schaduwkant ervan.

Negative en afbrekende gedachten maken niet alleen je levensgeluk kapot en  terroriseren harmonieuze relaties, ze ontnemen je ook de hoop op je eigen groei.

Eigenhaat en zelfontkenning zijn alleen maar om te buigen naar zelfacceptatie en zelfrespect door een compleet nieuwe kijk op jezelf, op basis van een constructieve en spirituele manier van denken.’

 

Workshops and cursussen

De afgelopen jaren gaf Jacqueline Berg vele workshops, lezingen en cursussen in de kunst van het positieve denken aan verschillende groepen, zoals gemeentepolitie, drugsverslaafde delinquenten en medische zorgverleners.