Jacqueline Berg

Voordrachten

Jacqueline Berg houdt voordrachten in verschillende plaatsen in Nederland en in diverse landen in Europa. Ze praat over onderwerpen die haar na aan het hart liggen, zoals liefde en relaties.

 

Vergeving

‘Belangrijke aspecten van de liefde zijn voor mij ontvankelijkheid, trouw, vergeving, respect, integriteit, onbevreesdheid en vertrouwen. Of het nu over de liefde voor jezelf gaat of over de liefde die je voor anderen voelt.

Thema’s die in intieme relaties op de voorgrond kunnen treden en veel pijn, verdriet en afstomping veroorzaken zijn, naast ontrouw, geweld en machtsmisbruik, ook wederzijdse afhankelijkheid en verslaving. Er zijn inmiddels vele trainingsprogramma’s die je samen met je partner kunt volgen waardoor je je relatie kunt genezen en behouden.

Of, waardoor je in liefde afscheid van elkaar kunt nemen en de ander de ruimte voor verdere ontplooiing zelf laat invullen.

 

Relatiegeluk

Stilte, geweldloosheid en onthechting worden nog niet zo heel vaak genoemd als ingrediënten voor persoonlijk empowerment en relationele healing. Waarschijnlijk omdat het niet het eerste dingen zijn waaraan je denkt als je relatiegeluk in gevaar komt. Maar wellicht wél de laatste.

Stilte, geweldloosheid en onthechting zijn niet alleen spirituele begrippen, maar vooral spirituele ervaringen. In meditatie krijgen deze begrippen meer betekenis en inhoud en worden ze tegelijkertijd binnen jezelf versterkt.’

 

Titels van lezingen

Van Lijden naar Liefde, Soul Healing, Het Heilige Huwelijk, Van Angst naar Veiligheid, De Toekomst van de Liefde, De Taal van de Toekomst, Vredesduiven en Geluksvogels, Loslaten in Liefde,  Het Kruis en de Doorn, Het Ontwaakte Hart, De Kracht van Zachtheid, Het Ritme van Rust, Samen in Stilte, Oprechter Trouw, Vleugels van de ziel, Walk your talk, Herberg van het hart, Het Lef om Lief te hebben, De Zoen en het Offer, De Reis en de Bestemming, Healing Feelings, Ontsnappingen, The sound of a true heart, Liefde is een Levenskunst, Zachter, Letting go of the Past, Travelling Light, Is Karma Mandatory?